LammkorvspajRiktigt läcker paj som passar perfekt på påskbuffén. Gör en stor eller flera små, efter smak. God som lunch med en grön sallad till! Du behöverReceptet är för 4-8 personer. Pajdeg
Fyllning
Gör så här:Räcker till 8 förrättspajer på 10 centimeter i diameter eller en stor pajform cirka 26 cm. Värm ugnen till 200 grader. Börja med pajdegen. Väg upp mjöl, riv ost och tärna kallt smör fint. Blanda/ hacka samman så att smöret finfördelas i mjölet. Antingen för hand eller med en mixer. Blanda ner osten och crème fraiche. Tillsätt vattnet under tiden du knådar eller mixar degen. Sluta när du har en smidig deg. Kavla eller tryck ut degen och klä formen/ formarna med den. Ställ pajskalet kallt, gärna i kylen, i cirka 20 minuter. Förgrädda pajskalet i 10 minuter i 200 grader. Ta ut och låt svalna. Under tiden gör du fyllningen: Riv osten, fintärna lammkorven. Finhacka rödlöken. Vispa samman mjök och ägg. Pressa eller riv ner vitlöken i stanningen, rör ner osten och kryddorna. Blanda till sist ner korven. Fördela stanningen i formarna/ formen så att fyllningen täcker hela botten. Strö gärna lite extra ost över ytan. Grädda pajen i cirka 35 minuter i 180-200 grader och du använder en vanlig pajform och cirka 20 minuter om du gräddar portionsformar. Känn med en sticka om stanningen har stelnat. Låt pajen vila en liten stund innan den serveras. Pajen går också fint att göra i förväg och värma när gästerna kommer. Eller att servera kall på buffébordet. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! KladdkakorGodaste kakanEn kladdkaka passar alltid fint! Prova ett recept på en god och smakrik kaka som bakas lätt i långpannan! PastaPasta allt-i-ett för trötta gourmeter!Snabb pasta blir ofta räddaren i köksnöden. Men pasta med champinjoner och rökt lax är riktig fredagsmysmat! Vegetariska grytor och sopporVinterns sista långkokSoppor och grytor kan förstås ätas året om men vintertid smakar de nog allra bäst. Långkokning tar fram och gifter samman smaker och ger mer tid över till annat i köket. Enkla ingredienser ger mycket tillbaka, det vet alla som ätit en bra linssoppa. Heta grytor med kryddighet som indisk blomkålsgryta värmer ännu bättre! Passa på att variera riset med klimatsmart matvete eller bulgur till en vegetarisk vintermåltid i väntan på våren. Pepparkakor
Klassiskt hela julen!
Riktigt goda, hembakta pepparkakor...
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Surdegsbröd
Finaste limporna
Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
|
|